Om os

Trustrup-Lyngby Varmeværk a.m.b.a består i dag af 10 fjernvarmeværker med tilhørende forsyningsområder og forbrugere i 13 byer på Djursland.

 

Trustrup-Lyngby Varmeværk blev etablevet af lokale kræfter i 1997 som fælles fjernvarmeforsyningsselskab til de to nabobyer Trustrup og Lyngby. På værket i Trustrup fyrer vi med flis samt 30% af fjernvarmeværkets produktion består af solvarme fra solvarmeparken, som blev etableret i 2016.

I sommeren 2019 tilkøbte vi fjernvarmeværkerne i Tirstrup, Balle-Hoed-Glatved og Rosmus af NRGI Lokalvarme. Værkerne i Tirstrup og Balle-Hoed-Glatved var for små, slidte og utidssvarende og har været under en ombygning i sommeren/efteråret 2020. På begge fjernvarmeværker i Tirstrup og Balle er der blevet etableret fire containere med 10 små varmepumper i hver samt nye kedler. Udover varmepumperne som grundlast fyrer vi med flis som spidslast. På fjernvarmeværket i Rosmus fyrer vi med træpiller.

I januar 2020 købte vi endnu seks fjernvarmeværker af NRGI Lokalvarme, værkerne i Mesballe, Glesborg, Ørum Djurs, Stenvad, Gjerrild og Voldby. I Mesballe fyrer vi med træpiller og de andre varmeværker i Glesborg, Ørum Djurs, Stenvad, Gjerrild og Voldby fyrer vi med flis.

 

I alt forsyner Trustrup-Lyngby Varmeværk i dag ca. 1960 fjernvarmeforbrugere fordelt på Trustrup-Lyngby (582 stk.), Tirstrup (180 stk.), Balle-Hoed-Glatved (219 stk.), Rosmus (39 stk.), Mesballe (38 stk.), Glesborg (199), Stenvad (109), Gjerrild (178 stk.), Voldby (132) og Ørum Djurs (278).