Skoletjeneste

 

Vi samarbejder med skolen... Har I sat vand på skoleskemaet, stiller vi gerne vores viden til rådighed.

I kan forberede jer på Norddjurs Vandråds hjemmeside, https://ndv-info.dk/skoletjeneste/. Her ligger der opgaver med lærer- og elevvejledninger samt links til eksterne læringsressourcer. 

Norddjurs Kommunes naturfagsnetværk stiller i samarbejde med Norddjurs Vandråd materialekasser til rådighed, hvis I vil lave vandanalyser. De kan bestilles via biblioteket.

Vandværket tilbyder følgende:

Find dit grundvand: 
Guidet tur fra Toubro Børneby til Trustrup. Undervejs vil vi snakke om, hvor drikkevandet dannes under markerne og byen. Vi vil også snakke om, hvor længe regnvandet er om at sive ned, og hvad det betyder, hvis der sprøjtes på jorden.

Fremme ved Trustrup kan I både se vores boringer og vandværket, hvor vi fortæller lidt om, hvordan vandet forarbejdes. Varighed ca. 1 time. Se lærervejledning til ”Find dit grundvand”.  https://ndv-info.dk/skoletjeneste/

Interviews: 
Vi kan møde op på skolen eller modtage spørgsmål på telefon eller mail om følgende:

  • vandkvalitet, grænseværdier mm
  • hvad gør man, hvis der er en forurening? Omkring år 2000 oplevede Lyngby en forurening, der betød, at skolen og borgerne måtte hente vand fra store tanke. Den historie kan I høre meget mere om.
  • vandets forarbejdning
  • undergrundens karakteristika
  • vandværkets arbejdsopgaver
  • hvordan vi beskytter grundvandet
  • vandværkets historie - herunder om det seneste års investeringer på ca. 3/4 mio. kroner.

 

Vandprøver: 
Vi stiller prøver af vand og råvand til rådighed for analyser og/eller smagning. Se lærervejledning til vandanalyser. (link: https://ndv-info.dk/skoletjeneste/)

 

Fakta om Trustrup Lyngby varme- og vandværk:

Skolens kontaktperson ved Trustrup-Lyngby Vand- og Varmeværk
Driftsleder
Michael Meldgaard Christensen
mail: mmc@tlv.dk
Tlf. 2970 4399

//